Начало » Новини

СДВР: Искахме лични карти след сигнали за провокации

Публикувано от:  на ноември 14, 2013Няма коментари

СДВР: Искахме лични карти след сигнали за провокацииСДВР: Искахме лични карти след сигнали за провокации. От полицията потвърдиха новината на БЛИЦ, че е бил подготвян палеж на Народното събрание в нощта на студентския бунт.

Полицията е проверявала личните карти на хората, отиващи на протестите заради сигнали, че се подготвят провокации. Шефът на отдел “Охранителна полиция” към СДВР Борислав Муеров потвърди информацията на БЛИЦ, че е имало данни за хора, които са се подготвяли да опорочат протеста на студентите.

Още на 12 ноември вечерта беше съобщено в медиите, че в полицията е получена информация за подготвян палеж на Народното събрание. Това бе и причината в нощта на протеста пред парламента да се дислоцират няколко автомобила на пожарната. Впоследствие тази новина бе потвърдена и от в. “Преса”, а днес и от Борислав Муеров.

Изказванията на Борислав Муеров бяха предизвикани от жалбите на десетки протестиращи, които бяха обсадили МВР с оплакване, че са били нарушени личните им права, пише “24 часа”.

Студентите опровергаха сами твърденията, че полицаи са нахлули във Факултета по журналистика и са проверявали наред. По думите им охраняващите протеста са ползвали тоалетните на факултета.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.