Начало » Новини

Цацаров: Утре повдигаме обвинение на Бисеров

Публикувано от:  на ноември 14, 2013Няма коментари

Цацаров: Утре повдигаме обвинение на БисеровУтре ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров, обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Бисеров ще бъде разпитан веднага след повдигането на обвинението, т.е. утре. Ако към момента на подаване на сигнала, Христо Бисеров имаше имунитет, аз щях да го поискам. Ако няма, както е в случая, направо ще се пристъпи към обвинение, обясни главният прокурор.

Едно от обвиненията към зам.-председателят на парламента ще бъде за пране на пари, поясни Цацаров.

По думите му, информацията, която е предоставена на ДАНС от чужда служба не е най-пълната по отношение на материала. „Можем да говорим за период, за време на откриване на сметките, най-вероятно данните са, че сметката не е открита към момента на ставане известно на всички тези данни, а след получаване на данните от чуждите власти. Ние искаме времето на откриване на сметката, всички постъпления, източниците на постъпленията и всичко, което е излязло от тази сметката, тоест преводите. Известен ни е само един превод, този към друга държава”, обясни Цацаров.

„Задвижен е целият механизъм по международна правна помощ, направен е максимумът за получаване на данни, чрез съответните власти на две европейски държави за банкови преводи и банковите транзакции”.

Цацаров допълни, че по негова информация, председателят на ДАНС Владимир Писанчев е разпоредил вътрешна проверка в ДАНС затова, че сигналът е бил забавен толкова време.

По отношение на задържаните лица във връзка с протестите в последните дни, Цацаров съобщи, че прокуратурата е образувала пет досъдебни производства. По отношение на твърденията за полицейско насилие по протестите, главният прокурор коментира: „Не намирам данни за полицейско насилие, мисля че полицията изпълни задълженията си”.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.