Начало » Свят

Арестуваха в лодка втория бомбаджия от Бостън

Публикувано от:  на април 20, 2013Няма коментари

20130420.jkcbroqvlt19-годишният студент, който бе издирван във връзка с бомбения атентат в Бостън, беше арестуван след мащабна операция, която фактически парализира града и при която загина неговият брат и съучастник, предаде телевизия WXVT.

Полицията обяви в „Туитър”, че Джохар Царнаев е заловен. Неговият брат, 26-годишният Тамерлан, беше убит в опит да избяга от полицията.

Джохар Царнаев се укриваше в лодка в бостънското предградие Уотъртаун. По-рано полицията в САЩ потвърди, че с помощта на робот сапьор, е огледано укритието на живият, но ранен Джохар Царнаев, съобщи РИА „Новости“.

Заподозреният за организирането на терористичните актове в Бостън се е намирал вътре в лодка, паркирана в задния двор на една от къщите в предградието Уотъртаун. Той е бил атакуван с помощта на звукови и светлинни гранати, за да бъде дезориентиран.
Почти сигурно е, че младият мъж е бил облечен със заредена с взрив жилетка.

Тълпата, събрала се в близост до мястото посрещна с овации полицаите след задържането му.

Вторият заподозрян за атентата в Бостън Джохар Царнаев, който беше арестуван от бостънската полиция в бостънското предградие Уотъртаун, е отведен към болница „Маунт Оубърн” в Кеймбридж за медицинско лечение, съобщи изданието „Бостън Глоуб”.

Това е същата болница, в която се възстановява полицаят, прострелян по-рано в хода на операцията по задържането на двамата заподозрени за атентата в Бостън. Според Си Ен Ен Джохар може да е сериозно ранен, тъй като е откаран с линейка.

Жителите на американския град Бостън ликуват след появата на новината за задържането на заподозрения за атентата по време на маратон в Бостън, предад РИА Новости.

Тълпи от хора, излезли по бостънските улици, аплодираха полицаите и сътрудниците на силите са сигурност.
.
Трима души са задържани за разпит в Ню Бедфорд, Масачузетс, във връзка с експлозиите по време на Бостънския маратон, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на съобщение на полицията.

Двама мъже и една жена се разпитват от ФБР по подозрения, че са помагали на втория заподозрян – 19-годишния Джохар Царнаев. Джохар беше задържан, а брат му – Тамерлан Царнаев, беше убит при престрелка с полицията.

 © blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.