Начало » Свят

АП: Бомбаджиите от Бостън са братя чеченци

Публикувано от:  на април 19, 2013Няма коментари

BOSTON_MARATHON_EXPLOSIONS_30687517Заподозрените за бомбите на маратона в Бостън, които отнеха три живота, са братя чеченци. Живият се казва Джохар Чарнаев и е на 19 г. Това съобщава агенция Асошиейтед прес. По-рано днес брат му беше заловен, но умря от раните си в болницата.“Атентаторите са от регион в Русия близо до Чечня“, уточнява АП. Има и информация, че Чарнаеви са от Дагестан.

Хиляди тежковъоръжени полицаи издирват втория заподозрян за атентата по време на Бостънския маратон в рамките на безпрецедентна операция в град Уотъртаун, предаде АФП.Полицаите обикалят от врата на врата в търсене на заподозрения, за когото се смята, че е въоръжен и изключително опасен. Властите спряха движението на автобусите и влаковете в района на Бостън. На жителите на няколко американски града е наредено да не излизат от домовете и да не отварят на никого освен на полицаите.

Над 9000 полицаи участват в операцията. Издирването е концентрирано в район от около 3,8 квадратни километра в Уотъртаун, спокойно предградие на Бостън с около 35 000 жители.

Полицията потвърди, че единият от двамата заподозрени за бомбените експлозии по време на Бостънския маратон е мъртъв. Според лекар от болницата, в която заподозреният е бил докаран, мъжът е починал от многобройни огнестрелни рани и вероятно от наранявания, причинени от взрив на експлозив, предаде агенция Ройтерс.

Заподозреният е бил докаран в болницата със сърдечен арест. „Имаше следи от многобройни огнестрелни рани”, казва лекарят, който не е пожелал да разкрие името си.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.