Начало » Новини

Българският “Правец” ще се прави с тайвански части

Публикувано от:  на октомври 17, 2013 Няма коментари

Българският "Правец" ще се прави с тайвански части30 години по-късно и 30 килограма по-лек – българският компютър “Правец” се завръща на пазара. Продължението на легендарната машина е с по-добри параметри, а дизайнът не отстъпва по нищо на съвременните технологии, съобщава БНТ.

Новината потвърди Бойко Вучев, който е компютърен специалист и управител на сервиз за лаптопи. “Да, всичко това е истина, а не шега. Вярвам в марката “Правец” и мисля, че това е една добра традиция, която не трябва да се хвърля на вятъра”, заяви той.

Новият български лаптоп ще се прави с тайвански части, но ще се сглобява в София. Той ще излезе на пазара догодина и ще струва под 1000 лв. Вече се тестват два прототипа.

“Правец-64М” стъпва на Intel процесори i3, i5 и i7 и ще се предлага с различни операционни системи, вкл. собствена, офис пакет и др. Моделът побира до 16 GB оперативна памет и твърд диск с капацитет до 2 TB. При зареждане ще звучи “Притури се планината” на Стефка Съботинова. Плановете за новото производство ще бъдат обявени официално около Нова година.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.