Начало » Новини

Прочутият автокрадец Борчо се предаде на полицията, пуснаха го

Публикувано от:  на октомври 17, 2013 Няма коментари

автокрадец БорчоИзвестният пернишки бандит Васил Борчев-Борчо, който от 4 години е в неизвестност и е обявен за издирване, се предаде сам в полицията, научи БЛИЦ. Бандитът се появил с адвоката си и заявил, че идва, защото едва сега разбрал, че го издирват, съобщиха от пернишката полиция.Оказало се обаче, че вече няма правни основания нито за издирването му, нито за ареста му. След като дал показания, автокрадецът бил пуснат на свобода.

За последно името на Борчо нашумя тази година, когато бе заподозрян, че е откраднал джипа на депутата от БСП Кирил Добрев. През февруари т. г. стана ясно, че полицията не е успяла да събере достатъчно доказателства, че именно той е извършителят. „В момента разследването за кражбата е прекратено“, съобщиха пред БЛИЦ от полицията в Перник.

Репортер на БЛИЦ направи опит да се свърже за коментар и с депутата Кирил Добрев, но той не отговори на позвъняванията.
Независимо, че е сочен като един от най-известните автокрадци след Ганеца, до момента всички обвинения срещу Борчо отпадат едно след друго. През януари той бе оправдан задочно и по дело за трафик на крадени коли за Македония.

Той бе обвинен като ръководител на група заедно с перничанина Валери Ненов и бившият граничен полицай от ГКПП Златарево Камен Александров. Според прокуратурата тримата са прекарвали автомобили в Македония от октомври 2001 г. до юли 2002 г. Именно покрай това дело излязаха подробности и за кражбата на депутатския джип „Митсубиши Паджеро“. Според прокуратурата от продажбата на колата в Македония Борчо трябвало да получи 6000 евро. Той убедил Ненов да прекара паджерото срещу 700 лв., полицаят трябвало да помага.

750 евро били платени на граничния полицай, за да не прави спънки на бариерата. Той трябвало да въведе в автоматизираната информационна система, че Ненов е напуснал страната като пешеходец, а не като шофьор и да не регистрира автомобила.
Окръжният съд тогава прие, че доказателствата на прокуратурата не са достатъчни за осъдителна присъда. Не било ясно на кого е колата, нямало данни да е обявена за издирване от собственик, не се знае какъв модел е, а само марката.

Васил Борчев бе заловен на 12 август 2002 г. в Македония с перничанина Румен Михайлов-Ромашка дни след като Ромашка прекарал през Златарево откраднатия джип “Мицубиши Паджеро” на депутата от БСП Кирил Добрев. Борчев бе в неизвестност от февруари 2009 година. Месец след това в дома му в пернишкия квартал „Мошино“ полицаи откриха 200 г хероин и незаконен боен пистолет „Макаров” със заличени номера. Следствените действия бяха извършени в присъствието на жена му Таня.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.