Начало » Свят

Английски аристократ номинира Путин за Нобелова награда за мир

Публикувано от:  на октомври 15, 2013 Няма коментари

Английски аристократ номинира Путин за Нобелова награда за мирАнглийски аристократ номинира Путин за Нобелова награда за мир. Лорд Траскот изтъква приноса на руския президент за решаването на сирийската криза.

Британски лорд, автор на биография на Владимир Путин, е номинирал Владимир Путин за Нобеловата награда за мир, предаде РИА Новости. „Днес лорд Траскот номинира Владимир Путин за предложение за Нобеловата награда за мир, след като руската мирна инициатива относно сирийския химически арсенал предотврати ескалация на гражданската война”, се посочва в прессъобщение на самия благородник.

Лорд Питър Траскот е член на камарата на лордовете в британския парламент и бивш министър на енергетиката на Великобритания. През 2004 година Траскот издава биографичната книга „Прогресът на Путин”.

„Инициативата на руския президент не само спаси хиляди животи и предотврати прерастването на конфликта в Сирия в международен, но и се превърна в образец за това как трябва да се разрешават международни проблеми”, добавя Траскот.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.