Начало » Новини

Плевнелиев извадил 700 000 евро кеш, за да купи лукс имота в Гърция

Публикувано от:  на октомври 14, 2013 Няма коментари

Президентска вилаПрезидентът Росен Плевнелиев е извадил 700 000 евро кеш, за да си купи парцела в Гърция в Халкидики, в който после си е построил и къщата, съобщава TV7.Според брокери имотът е купен изгодно. Земята обединява три парцела и е на обща площ от 5000 квадрата с 400 квадрата постройка. Разследването на TV 7 се натъкнало на факта, че данъчната оценка на имота е три пъти по-малко, а сделката е сключена на цена от 700 000 евро. Нотариусът в Гърция, при който е изповядана сделката, е описал в договора, че сумата е платена кеш. 

Сумата е разпределена справедливо между тримата собственици на отделните парцели. След това Плевнелиев е платил 65 000 данък. 

Разследването показва също така, че бивша офшорна фирма на Росен Плевнелиев в Кипър в момента продължава да е действаща, но е собственост на първата му жена Вероника Плевнелиева.

Така на дневен ред изниква въпроса как са изтеглени парите, за да се платят кеш – дали се пренесени през границата, или са изтеглени в Гърция.

От 2007 година сума над 10 000 лева трябва да се декларира на границата.

През 2009 година Росен Плевнелиев е декларирал, че има 2 млн. лева вкъщи. През 2010 сумата е 1,8 млн. лева. В същото време в декларацията си като министър Плевнелиев и записал, че няма влогове.

В момента разследващите от TV 7 са по следите на 420 страници папка, изнесена от НАП, която изцяло съдържа документи на фирмата “Линднер България”.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.