Начало » Свят

Заловиха убиец и изнасилвач на дете след 20-годишно издирване

Публикувано от:  на октомври 13, 2013 Няма коментари

полиция сащПолицията в Ню Йорк арестува след разследване, продължило над две десетилетия, убиеца на дете, чието убийство потресе САЩ, предадоха световните агенции.

 Убитото дете беше кръстено с прякора Бебето Надежда от детективите, открили трупа му в хладилна чанта за пикник край магистрала в Манхатън през 1991 г. По време на разпит братовчедът на 4-годишното момиче е признал, че го е убил, след като го е изнасилил. Името на детето и обстоятелствата около смъртта му останаха мистерия повече от две десетилетия. По-рано тази седмица обаче полицията обяви, че разполага с нова следа и че ДНК тест е позволил да се идентифицира майката на детето. Сега полицаите разкриха, че момичето се казва Анхелика Кастильо, предава БТА.

 Пред полицията убиецът, който сега е на 52 години и който се казва Конрадо Хуарес, е разказал, че заедно с роднина е сложил тялото на детето в хладилната чанта. Случаят с Бебето Надежда се превърна в мания за някои следователи. Стотици хора пък присъстваха на погребението на момиченцето, състояло се през 1993 г.

 Тялото на Бебето Надежда беше ексхумирано и от него бяха взети ДНК проби през 2007 г., а после пак през 2011 г. През юли полицията обяви награда от 12 000 долара за информация, която да доведе до ареста на убиец.

pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.