Начало » Новини

Проф. Константинов: Проблемите не са в изборния закон, а че няма кой да изберем

Публикувано от:  на октомври 5, 2013 Няма коментари

Проф. Константинов: Проблемите не са в изборния закон, а че няма кой да изберемМалките партии ще влизат много по-трудно в следващия парламент, защото ще се състезават за ограничен ресурс от електорална подкрепа. За да им се помогне, трябва да се свали прага за влизане в Народното събрание, но това никой не иска да направи, каза пред TV7 проф. Михаил Константинов, коментирайки новите положения в Изборния кодекс, които се очаква да бъдат приети от парламента.

Според него, не е възможно всички малки партии да получат ефирно време в националните медии при избори, защото никой няма да ги гледа.

„Представете си 100 партии да получат по 5 минути в БНТ, как ще изглежда това. Затова трябва да има подбор на участващите в представянето в медиите, както е в САЩ”, продължи професорът.

„Проблемите на нашата изборна система не са в изборния закон, а в това, че няма кого да изберем. Дори на германските избиратели им трябваха 10 години, докато тяхната система започне да работи”, каза още проф. Михаил Константинов.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.