Начало » Новини

Циганско лято по Димитровден

Публикувано от:  на октомври 3, 2013 Няма коментари

Петър ЯнковУраганите по морето утихват, температурите постепенно ще се повишават, успокои тревогито около настъпилото захлаждане в началото на октомври шефът на TV-MET Петър Янков. “В близките дни силно вълнение не се очаква, но за подобни явления не може да се даде дългосрочна прогноза”, застрахова се синоптикът. Иначе обясни, че пороите не са аномалия – вали в рамките на обичайното, даже през ноември ще има още повече дъждове, уточнява пред “Стандарт” Янков.Студът, който ни скова в последните дни, също ще се задържи. В края на тази седмица – в четвъртък, петък и събота, температурите ще са от 0 до 5 градуса. Но в Добруджа, северните райони и високите западни полета се очакват да паднат и под нулата – до – 1 градуса.

В петък и събота се очакват и мъгли, но по обед температурите ще се качават докъм 11-17 градуса. Новата седмица ще дойде с облаци и превалявания – главно на запад. Дъждовете обаче ще бъдат слаби, а постепенно ще се затопли. Температурите ще се приближат до нормите за октомври – между 17 и 22 градуса – за да ни зарадва, по Димитровден циганско лято. Да, ще има сутрешни мъгли, но през деня градусите ще се вдигат и до 23, обяснява метеорологът. “През деня връхната дреха ще ни бъде излишна”, категоричен е Янков. По-топлото време ще се задържи до началото на ноември, когато зимата ще напомни за себе си, обяснява синоптикът.

Добрата новина е, че метеоролозите очакват мека зима. “През декември валежите ще са около нормите, а времето ще бъде по-топло от обичайното за този период на годината. През януари ще има повече валежи, но като цяло месецът ще е по-топъл от нормалното”, сочат прогнозите на TV-MET. “През втората половина на сезона – февруари и март, ни чакат повече валежи и сняг. Времето през март ще бъде по-хладно”, обяснява Петър Янков.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.