Начало » Любопитно

13-годишният Лъчо вижда със сърцето си

Публикувано от:  на септември 28, 2013Няма коментари

13-годишният Лъчо вижда със сърцето си13-годишният Лъчо вижда със сърцето си. Момчето ослепява след раждането си, но има невероятен музикален талант.

13-годишно момче успя да сбъдне мечтите си. За един ден то свири с любимите си музиканти, вози се на мотор, на лимузина, даде първото си интервю и стана рок звезда.

Историята на Лъчо от Благоевград, разказана в „Предай нататък“ по bTV, може да те разплаче. Момчето се ражда преждевременно. Слагат го в кувьоз и там ослепява. Когато си го взимат вкъщи, родителите му дори не знаят, че има този недъг.

Разбират го сами, когато му подават различни играчки, но той просто не ги забелязва. Започват да ходят по лекари, но те са категорични, че спасение няма.

В отчаянието си родителите отиват дори в Париж, където се консултират с един от най-добрите специалисти. Той потвърждава мнението на българските си колеги – детето им никога няма да прогледне.

Майката на Лъчо, която е актриса в благоевградския театър, си спомня, че този период е бил за нея един от най-страшните.

„Не можех да отида дори на работа. Влязох да играя детско представление и очичките на децата, вперени в мен, ме побъркаха“, спомня си тя.

Когато пораства, за всички става ясно, че детето има невероятен музикален талант. Учителката му твърди, че усеща музиката с цялото си тяло.

Самият Лъчо разказва, че мечтае да си направи рок банда. Признава, че мрази чалгата.

„В училище ходя със слушалки. Затова си ги нося, да слушам моите неща, а не да чувам чалга“, разказва Лъчо.

Историята на детето, което намира сили да бъде като другите, буквално разплака зрителите на предаването.

Оказа се, че детето се познава с Асен Блатечки и дори е играло на една сцена с него. Актьорът изненада момчето с оферта – да напише музиката към следващия му филм.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.