Начало » Новини

На 26 септември ВСС решава кой да седне на стола на Кокинов

Публикувано от:  на септември 9, 2013Няма коментари

На 26 септември ВСС решава кой да седне на стола на Кокинов

Висшият съдебен съвет (ВСС) започва работа след ваканцията. Първото му заседание ще бъде на 12 септември. Междувременно днес пристига 7-членна мисия на Европейската комисия, която ще подготвя доклад за напредъка на страната ни. Това съобщи за „Преса“ Ясен Тодоров – председател на Етичната комисия към съвета. Европейските емисари ще се срещнат с членовете на етичната, кадровата и дисциплинарната комисия във ВСС.

Основно от ЕК ще се интересуват от кадровото израстване на магистратите и борбата с корупцията.

Една от най-важните задачи пред ВСС е да избере нов градски прокурор на София. Постът беше освободен след като бившият градски обвинител Николай Кокинов лъсна в скандален запис, заедно с бившия премиер Бойко Борисов и бившия министър Мирослав Найденов.

За поста има трима кандидати – Ваня Илиева от Софийска градска прокуратура, Руси Алексиев от Софийска районна прокуратура и следователят Бойко Атанасов. Прогнозата е, че основната битка ще се проведе между първите двама. Процедурата ще приключи на 26 септември. Според запознати, Ваня Илиева е с най-големи шансове, тъй като била фаворит на Сотир Цацаров.

Сега съветът трябва да обяви нова процедура, да провери атестациите на кандидатите и да обяви дата за избора, обясни Ясен Тодоров.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.