Начало » Новини

Етичната комисия на ВСС ще решава дали има нарушение на етичния кодекс на магистратите в казуса с Николай Кокинов

Публикувано от:  на април 29, 2013 Няма коментари

Висшия съдебен съвет (ВСС)Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) решава на свое заседание днес дали има данни за нарушение на етичния кодекс на магистратите в казуса с прокурор Николай Кокинов и изнесеното в записите с участието на Кокинов, Бойко Борисов и Мирослав Найденов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Николай Кокинов е подал молба да бъде освободен и като магистрат. В петък той подаде молба да бъде освободен като административен ръководител на Софийската градска прокуратура, това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Главният прокурор дойде във Висшия съдебен съвет и за първи път коментира казуса от петък с разпространения запис.

Нека видим – какво ще реши Висшият съдебен съвет (ВСС) и Етичната комисия, тогава ще мислим кой ще изпълнява функциите градски прокурор, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Бих искал неговото отстраняване, и бих искал дисциплинарно производство срещу него, ако не беше фактът на подадената оставка, но при така подадената оставка – не виждам за какво, каза още главният прокурор Сотир Цацаров.

focus-news


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.