Начало » Свят

Руски бойни кораби поеха към Средиземно море

Публикувано от:  на септември 4, 2013 Няма коментари

Руски десантен кораб "Новочеркасск"

Руски десантен кораб “Новочеркасск”

Големите десантни съдове „Новочеркасск” и „Минск” ще наблюдават въздушната, подводната и надводната обстановка в района.

Големите десантни кораби „Новочеркаскс” и „Минск” излязоха от черноморските си бази днес поеха курс към Босфора и Дарданелите. Това съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ИТАР-ТАСС. А вчера към същия район се е насочил и разузнавателният кораб “Приазовие”. „Военноморският флот на Русия продължава поетапната ротация на бойните кораби и помощните плавателни съдове на постоянното оперативно съединение, което изпълнява задачата за военно присъствие в Средиземно море”, отбелязаха от руското министерство. „На 5 и 6 септември, след като преминат през проливите, големите десантни кораби ще пристигнат в района на Средиземно море и ще започнат изпълнението на поставените задачи”, уточниха от военното ведомство.

Една от задачите на постоянното оперативно съединение на руския военноморски флот в Средиземно море „е комплексното наблюдение на въздушната, подводната и надводната обстановка в района на пребиваване”, се посочва в съобщението и се допълва, че ротацията на руските бойни кораби в Средиземно море ще продължи до средата на септември.

Големите десантни кораби от този тип могат да носят на борда си до 550 тона товари, 225 десантника и 13 танка.

Снимка – cruiser-moskva.info
© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.