Начало » Свят

Китайски хибрид харчи 2 л/100 км и струва само 30 000 долара

Публикувано от:  на август 31, 2013Няма коментари

китайски хибридКитайският концерн BYD е готов със серийния вариант на хибрида Qin. Концептът на колата, изцяло в електрически вариант, дебютира миналата година на изложението в Пекин. бе заснет по време на тестове по пътищата на Китай. Китайският автомобил има 1,5-литров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 315 к.с. и въртящ момент 440 Нм. Возилото ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек, а максималната му скорост е 185 км/ч. Най-впечатляващ обаче е разходът на гориво – едва 2 литра на сто.

Седанът на BYD ще струва 30 000 долара. BYD Qin (произнася се „Чин“) е плъг-ин хибрид компактен седан се разработва от Auto BYD чрез хибридната си електрическа задвижваща система тип плъг-ин може да измине само на ток цели 50 километра.

BYD Qin използва 10 квтчасови литиево-железни фосфат батерии (LiFePo 4). Батерията LiFePO4 е с висока енергийна плътност и може да издържи до 4000 презареждания, като се запазва 80% от нейната производителност и не се използват токсични тежки метали в неговото производство.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.