Начало » Новини

Калфин и Младенов съветват да изчакаме за Сирия

Публикувано от:  на август 30, 2013Няма коментари

Войната в Сирия

Двамата бивши външни министри Ивайло Калфин и Николай Младенов са на мнение, че България не бива да избързва с решението си за конфликта в Сирия. След като е използвано химическо оръжие трябва да има международна реакция, но да се изчака доклада на Съвета за сигурност на ООН за това кой е употребил смъртоносното оръжие, е мнението на двамата. Днес от 10 часа се събира Съветът по сигурността към Министерския съвет, за ситуацията в Сирия и отражението й върху националната сигурност на страната ни. В момента няма българска позиция по конфликта в Сирия. Това каза пред БНТ бившият външен министър Николай Младенов. Според него не трябва да се да се избързва, а да се изчака доклада на ООН. Неизбежно е да има реакция след решенията на Съвета за сигурност на ООН, категоричен бе Младенов, но България трябва да подкрепи демократичният преход в Сирия. Според Младенов страната ни не е заплашена от бежанска вълна и не бива да се спекулира с това в страната ни.

Ивайло Калфин също е на мнение, че България не бива да избързва с позицията си относно конфликта в Сирия и да се изчака решението на ООН.

Българското правителство осъди насилието като средство за разрешаване на конфликта в Сирия и отказа да прави спекулации за участие във военни действия, докато не бъде взето решение за такива действия и отправено искане към страната ни.
Съветът по сигурността към министър-председателя ще заседава извънредно днес във връзка със ситуацията в Сирия и отражението й върху националната сигурност на България.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.