Начало » Новини

Българин спечели световното първенство по ораторско майсторство

Публикувано от:  на август 26, 2013 Няма коментари

Българин спечели световното първенство по ораторско майсторство

Българинът Пресиян Василев, който живее в Чикаго, САЩ, спечели световното първенство по ораторско майсторство “Тоустмастърс 2013”. 30-годишният специалист по продажби се яви на финалния кръг на състезанието с още 8 претенденти за най-добър оратор сред 30 хиляди участници от 122 страни, съобщава сайтът на организаторите на конкурса, цитиран от БТА. Състезанието се проведе в “Дюк енерджи сентър” в град Синсинати в щата Охайо пред 1600 зрители, дошли от цял свят.

Василев спечели отличието след няколко тура на елиминации, стартирали преди 6 месеца, с хумористичната си реч “Променен от автомобилна гума”. В своето есе лауреатът разказва случка, при която моли за помощ при смяната на автомобилната си гума. Предполагал, че много хора ще му се присмеят за несръчността, но най-неочаквано открил, че неговата слабост се превърнала в сила. Смяната на една проста автомобилна гума “сменила” и него самия, като доста променила отношението му към другите хора.

Василев отишъл да живее в САЩ преди 11 години, когато напуснал София в търсене на “мултикултурно разнообразие” и самоусъвършенстване. Той започнал да се състезава във веригата “Тоустмастърс” преди три години и участвал в много състезания по ораторство. Те предвиждат слово с времетраене от 5 до 7 минути на най-различни теми. Състезателите се оценяват по съдържанието на речта, нейната организация и представяне. На второ и трето място на световното първенство “Тоустмастърс” тази година се класираха състезателката Шурук Ал Бана от Дубай и Кинги Бидъл от Роторуа, Нова Зеландия.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.