Начало » Финанси

Първа инвестиционна банка купи МКБ Юнионбанк

Публикувано от:  на август 15, 2013 Няма коментари

ПИБПърва инвестиционна банка е подписала споразумение с унгарската MKB Bank за придобиване на 100% от акциите на “МКБ Юнионбанк” ЕАД. Това съобщи банката чрез БФБ-София.Придобиването ще стане факт след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи.

Активите на двете банки към 30 юни 2013 г. възлизат на 8,5 млрд. лв., от които 7 млрд. лв. за ПИБ и 1,5 млрд. лв. за МКБ Юнионбанк. Общо двете банки ще заемат трето място по активи, изпреварени от Банка ДСК с 8,9 млрд. лв. и “Уникредит Булбанк” с 12,7 млрд. лв.

“След придобиването на “МКБ Юнионбанк” ЕАД активите на ПИБ ще достигнат над 8.5 милиарда лева. Банката (ПИБ) ще предложи широка гама от продукти на клиентите си с фокус върху кредитирането на малки и средни предприятия, както и кредитирането на частни лица, които ще се предлагат в по-голяма клонова мрежа”, се казва в съобщението.

“Придобиването ще повиши ефективността на банката, в резултат на което тя ще предложи още по-добри и конкурентни услуги на хората, бизнеса и обществото и по този начин ще бъде продължена и утвърдена линията на добрите практики на Първа инвестиционна банка като социално-отговорна българска финансова институция”, заявяват от ПИБ.

Консултанти по сделката са били Lazard, Първа финансово-брокерска къща, а правни съветници са били Stephenson Harwood и Цветкова, Бебов & партньори.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.