Начало » Новини

Открит е ловният сезон за пернат дивеч

Публикувано от:  на август 10, 2013Няма коментари

Открит е ловният сезон за пернат дивечОткрит е ловният сезон за пернат дивеч – гургулици, гривяк, пътпъдъци, обикновена бекасина, горски бекас. Ловците трябва да имат писмено разрешение за да могат да ловуват, съобщава Агенция Кросс. В разрешението за ловуване, което е по образец задължително се посочва имената на ловците, датата на лова, номерата на членските карти и ловните билети, имената на ръководителя на лова и на ловците, мястото и начинът на ловуване, както и броят и видът на разрешеният за отстрелване дивеч.

От ловното ведомство съобщават, че в откритият ловният сезон за пернат дивеч е задължително спазването на Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча и установените норми за отсрел на един ловец на един ловен излет. Може да се ловуват 10 броя гургулица, гривяк, обикновена бекасина и горски бекас и до 15 броя пъдпъдъци.

В същото време в лова на пернат дивеч се забранява използването на живи птици като примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от произхода и вида им. Също така се забранява ловуването с  електрически звуковъзпроизвеждащи устройства и с ловни хрътки, както и с други забранени средства за лов.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.