Начало » Култура

Бургас получи акредитация за Факултет по обществено здраве и здравни грижи

Публикувано от:  на август 2, 2013 Няма коментари

Бургас получи акредитация за Факултет по обществено здраве и здравни грижиБургас е на още една крачка по-близо от осъществяване на една дългоочакваната цел – разкриване на Факултет по обществено здраве и здравни грижи. Това може съвсем скоро да стане факт, тъй като бъдещото учебното звено получи акредитация. Предстои Министерски съвет да представи предложението пред Народното събрание за откриване на медицинския факултет.

Новото образователно звено ще бъде част от структурата на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” и ще се помещава в построената и неизползвана досега сграда в двора на ВУЗ-а.

В новия факултет ще се обособят катедри за изучаване на предклинични дисциплини като химия, физика, биология, анатомия, патоанатомия и др. Освен това студентите ще се обучават и в специалностите “Рехабилитация и ерготерапия” и “Помощник фармацевт”. Под неговата шапка ще влезе и сега действащия Медицински колеж.

За да се превърне в реална база за обучение и специализация новата структура ще си сътрудничи с МБАЛ – Бургас. В болницата ще се осъществява клинична специализация на новите медицински кадри.

През 2012 г. Община Бургас осигури средства в размер на 200 000 лв. за реконструкция и обновяване на сградата, в която ще се помещава медицинския факултет.

С откриването на новото научно-образователно звено ще се повиши нивото на здравеопазването и ще се подобри здравното обслужване в областта и региона.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.