Начало » Спорт

Ботев повтаря славните си дни, изнесе лекция на Зрински, иде Щутгарт

Публикувано от:  на юли 25, 2013Няма коментари

Ботев повтаря славните си дни, изнесе лекция на Зрински, иде Щутгарт

Ботев повтаря славните си дни, изнесе лекция на Зрински, иде Щутгарт

Ботев Пловдив се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа, след като победи Зрински Мостар с 2:0 на стадион „Лазур“ в Бургас. Първата среща завърши 1:1.

Сега пловдивчани ще се изправят срещу немския колос Щутгарт, в следващата фаза, на 1 и 8 август.

Ботев изравни рекорда си от сезон 1962-63 за най-много мачове без поражение в европейските клубни турнири, и ще изиграе поне още две срещи в Европа.

Двубоят срещу Зрински премина при невероятно търпение и на двата състава. Те изобщо не показваха нерви, въпреки че резултатът можеше да отиде във всяка посока. Играта вървеше предимно в центъра на терена, с кратки периоди на натиск от страна на Ботев. С много подавания и опити за надлъгване пред наказателните полета, двата състава така и не стигаха до удари и голови ситуации.

Ромарио имаше две по-любопитни възможности да отбележи безценно попадение за Ботев през първото полувреме – в самото му начало, и точно преди почивката. В първата ситуация опитът на нападателя да прехвърли стража на гостите Дуйкович не успя, а след това шутът му се спря във външната страна на мрежата.

През второто полувреме нещата се затегнаха още повече, и въпреки че Ботев тотално владееше топката, така и не стигаше до 100-процентови положения. И двата отбора повече се стараеха да не сбъркат, и забравиха идеите си в атака.

В 70-та минута Спрокел засече с глава центриране от корнер, а топката мина на сантиметри от вратата. Осем минути по-късно, Мариян Огнянов направи най-сериозния пропуск в срещата, когато получи на десетина метра от вратата, имаше открито пространство да стреля, но прати топката над вратата.

Последните 10 минути обаче принадлежаха само на Ботев. Огнянов се реваншира на феновете, съотборниците и целия клуб за пропуска си, и в 80-та минута хвърли в екстаз трибуните. След невероятен рикошет, в тялото на Галчев, топката отскочи чак до наказателното поле, стигна до Мариян Огнянов, и този път той изигра отлично ситуацията, и отбеляза за 1:0.

Детето-чудо на българския футбол Тодор Неделев пък внесе спокойствие в лагера на Ботев, в 88-та минута, когато Галчев го изведе перфектно, и Неделев с лекота стреля от 10 метра за 2:0.

Финалните минути бяха просто за доиграване, и Ботев с лекота, и вече окрилен от резултата, завърши мача на положителна нотка.

БОТЕВ ПД – ЗРИНСКИ 2:0 (1:0 Огнянов 80, 2:0 Неделев 88)

Ботев: Стаховяк, Христов, Грънчаров, Спрокел, Минев (90+1 Артур), Галчев, Иршак, Неделев, Огнянов, Анисе (69 Костов), Ромарио (58 Луис Педро)

Зрински: Душкович, Раделич, Миличевич, Бъркович, Църнов (85 Попович), Кантар, Муминович (58 Бекич), Савич (70 Сцепанович), Аничич, Джурич, Симеунович

Снимкa: Tv7
gong.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.