Начало » Новини

Домусчиев: В тази кризисна ситуация са необходими силни лидери, за да има ред и дисциплина

Публикувано от:  на юли 10, 2013 Няма коментари

Домусчиев: В тази кризисна ситуация са необходими силни лидери, за да има ред и дисциплинаНай-добрият начин за излизане от една криза е чрез едно силно водачество и лидерство, една по-здрава ръка. Това каза пред bTV бизнесменът Кирил Домусчиев. В политиката трябва да влязат хора, които знаят какво е да даваш заплати на работници. Политиците в момента използват своята професия, за да се облагодетелстват. Бизнесмените се страхуват да стъпят в политиката, защото за тях това е мръсна работа, категоричен беше той.

В тази кризисна ситуация са необходими силни лидери, за да има ред и дисциплина. Аз даже съм привърженик на диктатурата в тези трудни моменти, за да може да се наредят нещата. След Пиночет, Чили е една от най-силните икономики в Южна Америка. Трябва да има силна ръка, обясни вижданията си Домусчиев.

Вместо да потърсим начин как наистина да реформираме енергетиката, правителството в момента с промените в законите за енергетиката ще търсят как да отпушат износа, както и някои други по-дребни неща, но действията няма да помогнат за решаването на проблемите в енергийния бранш в дългосрочен план. Според Кирил Домусчиев евентуално спестените сега средства с едно намаляване на цената на тока, ако няма цялостна и по-глобална стратегия за реформи в сектора, то на по-късен етап тези средства ще трябва да ги плащаме в много по-голям размер. Бизнесменът добави, че едно евентуално фалиране на НЕК би било стъпка в подходящата посока по отношение на реформирането на енергийната система, но няма да е достатъчна. Също така има работа и в самите държавни централи по отношение на оптимизиране на разходите и съкращаване на някакъв щат от хора, но с една добра реорганизация и потръгването им, това впоследствие ще доведе до една работеща индустрия, в която да бъдат назначени много хиляди хора. Според Домусчиев има наистина много неща, които могат да се направят за оптимизацията и реорганизацията на енергийния сектор, въпросът е да има реално желание и воля от страна на отговорните институции, каквито той за съжаление не виждал както в предишното, така и засега в сегашното правителство.

Обмислям сериозно да намаля инвестициите си във футбола. Просто не си струва да инвестирам в българския футбол, каза още бизнесменът. Те те убиват отвсякъде, държавата не инвестира в този спорт, въпреки че го използва, прибира пари от спортния тотализатор, букмейкъри и т.н. Защо тогава аз да не намалявам инвестициите? След като държавата прибира толкова пари, а нищо не дава за спорта. Всичко в държавата ме прави гневен, каза Домусчиев.

Снимка: Дарик
cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.