Начало » Култура

Строители разрушиха древна пирамида в Перу

Публикувано от:  на юли 4, 2013 Няма коментари

Строители разрушиха древна пирамида в ПеруСтроители разрушиха древна пирамида в Перу, на север от Лима. Това съобщи РИА „Новости”, позовавайки се на АП.

Разрушената шестметрова пирамида се е намирала в едно от най-важните древни места в Перу – El Paraiso, на 2 километра от Тихия океан. В древния комплекс е имало около 12 храма. Пирамидата се е намирала в центъра и се е използвала като храм. Според перуанското издание Peru This Week, за изграждането й са използвани над 100 000 тона на камък.

По думите на министъра на културата на Перу Рафаел Варона работниците от строителните компании Alisol и Provelanz са направили опит да разрушат още три пирамиди, но са били спрени от местните жители.

На двете строителни компании са предявени официални обвинения. От там все още не са предоставили официален коментар по случая.

Комплексът от 12 пирамиди е издигната преди най-малко 4 000 години. Според Министерството на туризма на Перу това е най-големият административен и религиозен център от 3500-1800 г. преди Христа.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.