Начало » Новини

Плевнелиев към политиците: Чуйте хората, работете за доверие, не обещавайте всичко, а само това, което можете да изпълните

Публикувано от:  на април 12, 2013Няма коментари

Росен ПлевнелиевТри послания към политиците отправи президентът Росен Плевнелиев на старта на предизборната кампания, която започва днес.

„Чуйте хората, работете за доверие, не обещавайте всичко, каза в речта си държавният глава. 38 политически партии и 7 коалиции ще участват в надпреварата. Гласуването е на 12 май.

Почти четвърт век измина от момента, когато страната ни пое по демократичния път. Днес много хора са на мнение, че в политиката се случват странни компромиси, мръсни игри, а в демократичния свят тя съзздава правилата на демократичното общество, започна обръщението си президентът.

Нека политиците покажат, че са част от този демократичен процес, затова и политическият дебат трябва да се фокусира върху реалните проблеми на хората, посочи държавният глава.

По думите на Плевнелиев, за всички трябва да е ясно, че народът очаква промяна, активен диалог на политиците с гражданското общество и качествено нов ангажимент за страната.

Чуйте хората, адресирайте проблемите, предложете решения и поемете ясни ангажименти, обърна се към политиците той.

Вторият ми апел е – работете за доверие. Доверието изисква честен и открит диалог. Предстоящата кампания дава на всички политически партии и коалиции възможност да задълбочат този процес и да заздравят връзката избирател-политик. Да изпълним демокрацията със съдържание за обикновения човек и той да повярва че е важен, че институциите работят за него, каза Плевнелиев.

Третият ми призив към участниците в предизборната кампания е: Не обещавайте всичко, а само това, което можете да изпълните. Това е начинът да се върне доверието на гражданите към политиците, допълни президентът.

Свикнали сме с гръмки и ефектни обещания, после обаче следва изпълнението на поетите ангажименти, а българското общество има своя следизборен опит, който бе изграден върху неизпълнените обещания. Убеден съм, че народът ни е придобил сетивност, която му позволява лесно да отсее популизмът, партизанските битки. Хората ще дадат доверието си на тези, които точно посочат проблемите и реализуеми обещания, заяви в речта си държавният глава.

Той посочи, че разчита на отговорно отношение на партиите. Призовавам партиите да предложат устойчиви модели за развитие. Призовавам за отговорна и позитивна кампания, компроматната война не е градивна и няма да впечатли хората, каза Плевнелиев.

И допълни, че голямата отговорност на политиците днес е да върнат доверието към държавността.

Предстоящите избори са възможност да зададем посоката, в която искаме да тръгне България. Нека да покажем нивото на зрялост, което сме достигнали, привързаността си към евроценносттите и желанието си да надградим демократичната държава, завърши речта си Плевнелиев.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.