Начало » Свят

Бъг изкара личните данни на 6 млн. души във Facebook

Публикувано от:  на юни 22, 2013Няма коментари

20130622.orfyvqkpslFacebook Inc. съобщи за грешка в едно от своите приложения, в резултат на която лични данни на 6 милиона потребители на социалната мрежа са станали достъпни, предаде „Ройтерс“. По данни на Facebook, изтичането е било свързано с техническа грешка на инструмента Download Your Information. В резултат на грешката са станали достъпни телефонният номер, както и имейл адресът на потребителите.Facebook уверяват, че проблемът вече е отстранен. Хората, чийто лични данни са излезли на показ, са били уведомени с имейл.

Проблемът в социалната мрежа вече е отстранен, а пострадалите потребители, чиято информация е била обнародвана, са уведомени за случилото се с имейл.

Предупреждения за за тази грешка социалната мрежа е получила още миналата седмица, но си е замълчала по въпроса. Едва вчера от там публикуваха съобщение. „В момента не разполагаме с доказателства, че този бъг е бил използван злонамерено и не сме получили оплаквания от потребители“, заяви говорител на Facebook в блога си.

Нарушението идва след последните оповестявания, че няколко Интернет компании са предавали потребителски данни на американското правителство. Компаниите замесени в скандала са Facebook, Google Inc., Microsoft Corp., Apple Inc. и Yahoo Inc.

© blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.