Начало » Новини

“Мини Марица-изток” умишлено са водени към фалит

Публикувано от:  на юни 15, 2013 Няма коментари

"Мини Марица-изток" умишлено са водени към фалит - това сподели Драгомир Стойнев Министър на икономиката и енергетиката“Мини Марица-изток” умишлено са водени към фалит – това сподели Драгомир Стойнев, Министър на икономиката и енергетиката, в Раднево пред журналисти. Допълни, че до края на месеца енергийната система в България ще бъде отпушена с намаляването на таксата за износ на ток, която сега е 35 лева на мегаватчас.

В сектора и в “Мини Марица-изток” са необходими свежи пари, смята министърът. Оценката на министър Стойнев след посещението му в рудниците и с мениджмънта и синдикатите бе, че в последните години в него не са правени ремонти, инвестиции, то има огромни задължения, но и вземания от централите: Това предприятие а може би целият сектор, умишлено, през последните три години и половина, е водено към фалит. Явно основната цел е била да се приватизира “Мини Марица-изток”.

Само, че държа да подчертая, че ще остане стратегически и най-вече държавно предприятие в сектора. Водят се разговори за увеличаване цената на въглищата, но по важното е в сектора да влязат свежи пари, след намаляване на таксата за износ на електроенергия.

Министърът каза, че вече се е срещал с ръководствата на ТЕЦ “ЕИС Гълъбово Марица-изток 1” на ТЕЦ “Контур – Глобал Марица-изток 3” и ще се опита да промени неизгодните договори с тях, но това може да стане само по пътя на преговорите, а не със сила.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.