Начало » Култура

Нелегален бизнес с учебници е разкрит в Бургас

Публикувано от:  на май 24, 2013 Няма коментари

Нелегален бизнес с учебници е разкрит в БургасНелегален бизнес с учебници е разкрит в Бургас при съвместна акция на МВР и Министерство на културата.

Полицейски служители, заедно с експерти от дирекция „Авторско право и сродни права” документираха и пресякоха незаконно използване на обекти на авторското право и сродните му права без съгласието на правоносителите. Акцията е реализирана в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата.

При извършената проверка съвместните екипи установили, че в три от обектите на един от най-големите копирни центрове в Бургас се сканират и продават учебници в нарушение на закона. По този начин се нарушават правата на авторите и се възпрепятства легалното използване на създадените от тях произведения. На основание на констатираното е съставен акт от Министерството на културата. При проверката не са установени нарушения и престъпления, свързани с използване на софтуерни продукти от страна на дружеството.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.