Начало » Любопитно, Свят

Русия въвежда в експлоатация най-добрата бойна екипировка в света: „Сотник”

Публикувано от:  на януари 27, 2021Няма коментари

Русия въвежда в експлоатация най-добрата бойна екипировка в света: „Сотник”, която ще позволява на войникът да оцелее при директни попадения със сила .50 BMG. А при директни попадения с .50 BMG куршумът е способен да пробие броня на лекобронирана машина от разстояние 2 км.

Бойна екипировка "Сотник". Снимка: Ростех
Бойна екипировка „Сотник“. Снимка: Ростех

В кая на януари руската държавна корпорация „Ростех“ разкри детайли за бойната екипировка „Сотник“, която следва да замени „Ратник-2“ и да промени ситуацията на бойното поле, предава Russia Beyond.

Бойна екипировка „Сотник“ (позната още като Centurion), ще е лека като перо и автоматично ще се настройва към типа на тялото на войника.

Тя ще бъде направена от руско полиетиленово влакно.

„Оборудването няма да ограничава движенията и ще позволява да носиш допълнително тегло, нужно за изпълнението на специални мисии“, заявиха от корпорацията.

В бъдеще бойната екипировка „Сотник“ няма да е способна просто да предпазва от летящи със 670 м/с куршуми, но и да притъпява ударния импулс, който също причинява сериозни щети на вътрешните органи, дори когато защитата не е пробита. „Очакваме да постигнем такъв ефект чрез използването на специални ударопоглъщащи компоненти“, отбелязаха от пресслужбата на „Ростех“.

Бойна екипировка "Сотник" ("Centurion"). Снимка: Ростех

Бойна екипировка „Сотник“ („Centurion“). Снимка: Ростех

Както каза през ноември директорът на оръжейния комплекс на корпорацията Бехан Оздоев, Centurion ще е по-лека, по-ергономична, по-надеждна и по-технически напреднала от „Ратник“. Оборудването, отбеляза Оздоев, може да получи роботизирани добавки, както и елементи на изкуствен интелект.

Има още и възможност в бойната екипировка „Сотник“ да се включи активен титаниев екзоскелет с мини електрически моторчета. Специалистите от корпорация „Ростех“ в момента работят над енергийните източници за новия екзоскелет.

Източник: Дир.бг

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.