Начало » Лайфстайл, Любопитно

Легална работа в чужбина – какво трябва да знаете

Публикувано от:  на май 21, 2020Няма коментари

Една от основните тенденции, които се забелязва от приемането на България в Европейския съюз до днес, е засиленият интерес на сънародниците ни към трудовия пазар отвъд граница и в частност към западните страни. Германия и гъстотата на български преселници в немскоговорящата страница са доказателство за това.

Рисковете в търсене на легална работата в чужбина

Начините за намиране на легална работа в чужбина не са толкова лесни и често българите попадат в клопката на “черния пазар”. Много от хората, заминаващи в Германия, са тласнати от финансова безизходица и искат бързи резултати с цел скоростно припечелване на пари. От своя страна редица частни фирми на Запад се възползват от неравностойното положение на работниците, идващи от повечето балкански страни. Този сблъсък на интереси може да превърне легалната работа в чужбина в мираж. По тази причина вие непременно трябва да сте бдителни при намирането и избора на позиции и да се стремите към достоверност и прозрачност.

  • Не се колебайте да бъдете взискателни към бъдещия си работодател и да искате цялата информация, която ви интересува. Често прикриването на някои от фактите води до разочарование у работника;
  • Спазвайте всички формално установени изисквания при изготвянето на нужните документи не само за лично успокоение, но и за използването на тяхната доказателствена сила при нужда;
  • Не се съгласявайте да извършвате каквито и да е трудови дейности, дори за кратък срок, без предварително да сте се запознали с условията на работа, оформени в договор.

Определен най-сигурният начин за намиране на легална работа в чужбина е използването на услугите на посредническа агенция. Натрупаният дългогодишен опит от страна на специалистите и богатите познания за обмена на работна ръка на наднационално ниво значително ще улеснят процеса. Ако имате нужда от професионална помощ, то лесно може да я намерите в лицето на Promedica24, където ще откриете не само специалисти, но и приятели.

Стремежът към по-добри доходи и по-висок стандарт на живот често тласка българите към терминалите на летището. Но за да се превърнете в част от свободното движение на хора в рамките на Европейския съюз и за да се възползвате от произтичащите от това предимства, не правете компромиси при търсенето на легална работа в чужбина.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.