Начало » Спорт

Георги Петков отне Купата на България от Левски

Публикувано от:  на май 9, 2018 Няма коментари

Георги Петков отне Купата на България от ЛевскиГеорги Петков отне Купата на България от Левски и по този начин се превърна в син кошмар. Тази вечер Левски излезе в неравностойна битка срещу Георги Петков. Останалите футболисти от Славия бяха статисти!

Така накратко може да се обобщи завършилия преди минути финал между отборите на Славия и Левски.

Вярно е, че Левски надиграха Славия, владееха топката през повечето време, имаха и греда, но бяха безпомощни пред Гошо Петков. Левски така и не успя да намери начин да отправи точен удар и да открие резултата в редовното време.

В срещата имаше и още нещо интересно, както Венци Стефанов подчерта в интервю след края на мача – В сравнение с Левски, Славия игра само с български момчета.

В 10-та минута Левски спечели правото да изпълни дузпа, след игра с ръка на Владислав Узунов. Жорди Гомес изпълни наказателния удар, избра да стреля в десния ъгъл на вратата, но Георги Петков с плонж успя да избие топката.

В 14-та минута Стефан Велев бе надигран от Габриел Обертан, който стреля, но неточно в аут.

В 17-та минута Жорди Гомес центрира в наказателното поле на Славия, където Хали Тиам непокрит стреля с глава, но в аут.

В 24-та минута Галин Иванов центрира в наказателното поле на Левски, и се наложи на Божидар Митрев да боксира топката.

В 30-та минута Паулиньо овладя топката на гърди, успя да преодолее Шоколаров и Велков. След това стреля, но отстрани на левия стълб на вратата на Георги Петков.

В 36-та минута Галин Иванов би фаул във вратата на Левски, но Митрев нямаше проблеми и спаси.

В 47-та минута бе организирана добра атака от Левски. Серджиу Буш получи от Габриел Обертан, и стреля, но в аут.

В 51-та минута Янис Карабельов стреля от разстояние, но удара му премина над напречната греда. Топката излезе в аут.

В 81-та минута Георги Петков спаси много хубав удар на Габриел Обертан. Обертан би от разстояние, но Петков го спаси с една ръка.

Жорди Гомес пусна отличен пас към Габриел Обертан в 61-та минута, който проби по дясното крило, излезе сам срещу Георги Петков, но вместо да стреля се опита да комбинира със свой съотборник, но защитник на Славия успя да изчисти топката.

Левски организира много добра атака в 78-та минута. Роман Прохазка с дълъг пас изведе Серджиу Буш, който се измъкна от Андреа Христов, след което овладя топката, отново финтира защитника на белите и стреля, но неточно над напречната греда в аут.

Габриел Обертан отправи много хубав удар от разстояние в 81-та минута, но Георги Петков направи страхотно спасяване с една ръка.

В 88-та минута имаше отново голям пропуск за Левски. В наказателното поле на Славия центрира Иван Горанов, Паулиньо подаде с глава към Габриел Обертан. Обертан стреля, но Георги Петков отново спаси, избитата от вратаря топка срещна лявата греда на вратата.

Славия – Левски 4:2 (след изпълнение на дузпи)

1:0 Иван Минчев – дузпа

1:0 Филипе Нашименто – дузпа

2:1 Милчо Ангелов – дузпа

Хали Тиам – пропуск

Ивайло Димитров – пропуск

Роман Прохазка – пропуск

3:1 Стефан Велев – дузпа

3:2 Антонио Вутов – дузпа

4:2 Георги Йомов – дузпа

Славия: Георги Петков, Славчо Шоколаров, Андреа Христов, Костадин Велков, Стефан Велев, Владислав Узунов, Янис Карабельов, Галин Иванов, Иван Минчев, Ивайло Димитров, Цветелин Чунчуков

Левски: Божидар Митрев, Роман Прохазка, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Хали Тиам, Жорди Гомес, Габриел Обертан, Филипе Нашименто, Паулиньо, Серджиу Буш

Съдия: Никола Попов

Стадион: Васил Левски

Заслужава си да завършим както и започнахме: Георги Петков отне Купата на България от Левски и по този начин се превърна в син кошмар. Тази вечер Левски излезе в неравностойна битка срещу Георги Петков.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.