Начало » Спорт

Невероятно: България изпревари Уганда и Хаити в класацията на ФИФА

Публикувано от:  на април 7, 2016 Няма коментари

Записахме значителен успех, като разминахме Уганда и Хаити в класацията на ФИФА

Записахме значителен успех, като разминахме Уганда и Хаити в класацията на ФИФА

Невероятно: България изпревари Уганда и Хаити в класацията на ФИФА и вече е на 69-то място. Тази класация е за месец април и промяната идва след двете победи на националния ни отбор по футбол.

Нека припомним – през март месец националния отбор по футбол на България изигра две приятелски срещи с Португалия и Македония. Макар и приятелски, ние успяхме да вземем победи над нашите противници, и то като гости, което само по себе си е много добре. А още повече, че успяхме да победим като гости Португалия с 1:0. Македония пък загуби от нас с 2:0.

И така, след изиграните приятелски срещи, в класацията на ФИФА за април месец България се придвижи с едно място напред и от 70-та позиция вече е на 69-та. Успяхме да задминем отборите на Уганда, Хаити, Южна Африка, Беларус. В същото време нашият отбор бе задминат от отборите на Мали, Мароко и Узбекистан.

Класацията вече се води от Аржентина, а предишният водач – Белгия вече е на второ място. На трето място е Чили, а Колумбия на четвърто, а Германия, която е световен шампион е пета. След това в класацията следват отборите на Испания, Бразилия, Португалия, Уругвай и Англия.

И накрая на тази новина все пак да споменем, че макар и да звучи малко като шега, но тя е истинска: Националният отбор по футбол на България успя да изпревари Уганда и Хаити в класацията на ФИФА.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.