Начало » Новини

Идиотите от образователното министерство заменят “робство” със “съвместно съжителство” в училищните програми

Публикувано от:  на януари 26, 2016 Няма коментари

В училищата вече ще учат, че Васил Левски се е борил и е бил обесен, защото е бил недоволен от "съвместно съжителство" с турците

В училищата вече ще учат, че Васил Левски се е борил и е бил обесен, защото е бил недоволен от “съвместно съжителство” с турците

В училище вече ще учат, че 500 години е имало “съвместно съжителство” с турците.

Представяте ли си до къде стигнаха политиците? Това е нечувано. Не се посвениха пред нищо, пред паметта на загиналите за свободата на България.

“Идиотите от образователното министерство заменят “робство” със “съвместно съжителство” в училищните програми, в училище вече ще учат, че 500 години е имало “съвместно съжителство” с турците.” – това заглавие и подзаглавие избрах за този материал. Квалификацията ми за образователното министерство може да не се хареса на някой, но в случая това е меко казано. Идиотско е не само да кажеш, но и да учиш децата, че 500 години в България е имало “Съвместно съжителство” с турците.

И разбира се, това не е всичко, промяната е пълна. Тя вече е започнала, и след време ще се слагат слаби оценки на учениците, които използват думата “робство” за 500-годишното време за което Османската империя ни е владеела.

Радостина Николова, която е експерт по история към Министерство на образованието днес уточнява, че ако учениците използват думата “робство”, това нямало да се отрази негативно на техните оценки, пише dariknews.bg. Кой болен мозък допусна, измисли това? За сега няма да се наказват, но напълно възможно е след няколко години детето ви да получи слаба оценка, само защото е казало, че България е била под османско робство.

Ето как Радостина Николова се опита да се оправдае: “Преди да прочетете очакваните резултати за съвместното съжителство, много ви моля, върнете се по-нагоре в учебната програма и вижте, че има политическа система на Османската империя, което означава, че – отново се връщам към това – характеристиката на тази политическа система ще я даде науката. В последно време в историческото пространство, мисля, че отдавна затворихме един спор – присъствие, робство и така нататък. И се наложи един термин, който се използва – владичество. Това е начинът, който най-лесно може да обясни управлението на чужд владетел по българските земи. Произходът е гръцки – игемон, владетел и от там иго и “Под игото” “.

Явно не им е било достатъчно, че замениха “История славянобългарска” с “Робинзон Крузо”, а сега и ще учат децата ни, че 500 години сме живеели съвместно с османците. Странно защо от това “съвместно съжителство” са били недоволни примерно Капитан Петко Войвода, Ботев, Левски… Срам и позор за България! И в училищата вече ще учат, че Васил Левски се е борил и е бил обесен, защото е бил недоволен от “съвместно съжителство” с турците.

Тези хора няма да се спрат пред нищо свято, но си мисля, че може би вече е крайно време да им приложим едно “Съвместно съжителство”. По същия начин, по който и Османската империя съжителства с българите.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.