Начало » Свят

Американска ракета „въздух-земя“ се озова Куба

Публикувано от:  на януари 8, 2016Няма коментари

Американска ракета "въздух-земя" се озова Куба

Американска ракета „въздух-земя“ се озова Куба

Преди това „Хелфайър“ ненадейно се озова на летището във Франкфурт, а след това и в Париж.

Американска ракета „въздух-земя“ „Хелфайър“ по погрешка се появи в Куба. Това съобщава РИА Новости, като се позова на Wall Street Journal. Ракетата, която няма боен заряд, е участвала в учение на НАТО през 2014 година, проведено в Испания.

След края на обучителните действия, боеприпасът е бил изпратен обратно към САЩ. Ненадейно обаче се появява на летището във Франкфурт, след това – в Париж. От френската столица ракетата някак си отива в Хавана, качена на борда на самолет на „Еър Франс“.

Боеприпасът остава в Куба, въпреки всички опити на американската страна за неговото прибиране обратно в САЩ. Американските власти са недоволни от създалата се ситуация, защото загубата на ракетата може да означава сериозен пропуск във военните технологии на страната.

От средата на декември 2014 година Белият дом определи курс за възстановяване на отношенията с Куба. През април миналата година, ръководителите на двете държави проведоха двустранни разговори за първи път от 1956 година насам.

На 1 юли миналата година стана известно, че Куба и САЩ ще отворят своите дипломатически мисии. На 20 юли двете държави официално възстановяват своите дипломатически отношения с откриването на кубинското посолство във Вашингтон.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.