Начало » Свят

Представителят на Пентагона Джон Кърби обижда руска журналистка

Публикувано от:  на декември 11, 2015Няма коментари

Руската журналистка на RT Гаяне Чичакян, която представителят на Пентагона Джон Кърби обижда

Руската журналистка на RT Гаяне Чичакян, която представителят на Пентагона Джон Кърби обижда

Представителят на Пентагона Джон Кърби обижда руска журналистка от телевизия RT. Оказва се, че Джон Кърби не може да даде отговор на смислените и адекватни въпроси, зададени от руската журналистка на RT Гаяне Чичакян, и започва да и се кара, да я обижда, предава ntv.ru.

Всъщност действията на Джон Кърби са опит за цензура. Руската журналистка е подкрепена и защитена от Майкъл Малуф, бивш служител на Пентагона, който казва, че въпросите на руската журналистка на RT Гаяне Чичакян са „грамотни и важни“ и Джон Кърби е длъжен да каже ясно каква е американската позиция.

Руска журналистка успя да си навлече гнева на представител на Държавния департамент на САЩ заради неудобен въпрос. Попитан за нахлуването на турски военни в Ирак, Джон Кърби вместо да даде ясен отговор, започва да отправя личностни нападки към младата журналистка на RT Гаяне Чичакян, съобщава ntv.ru.

„Как се отнася Вашингтон към влизането на турски войски на територията на Ирак без съгласието на Багдад?“, пита Чичакян. Кърби обаче не дава оценка на несанкционираните действия на турската страна и опитва да избяга от въпроса. „Доколкото разбираме, Турция и Ирак водят диалог по този въпрос. Ние приветстваме това и смятаме, че страните трябва да изработят съвместно решение“, казва той. Но отговорът му е незадоволителен за руската журналистка и тя продължава да настоява да разбере как Америка гледа на разполагането на турски военни в Ирак.

В крайна сметка упоритата репортерка успява да го извади от нерви и той започва да я обижда, наричайки въпросите й „смешни“ и „налудничави“. „Това е толкова глупаво. И как не ви е срам да задавате такива въпроси”, беснее Кърби.

„Значи не трябва да задавам подобни въпроси? За кой точно въпрос според вас трябва да ме е срам?“, пита на свой ред служителката на RT. „Можете да задавате всякакви въпроси“, казва представителят на Държавния департамент, съветвайки представителката на медиите „да се засрами от някои въпроси“, без да уточнява за кои точно става въпрос.

Действията на Кърби станаха повод за коментaр от бившия служител на Пентагона Майкъл Малуф. По думите му подобна реакция е неуместна.

„Познавам Джон Кърби още когато беше официален представител на Пентагона. Съдейки по отговорите му, на него му е неловко да обсъжда крайно деликатния проблем с турско-иракските отношения, които се изостриха заради действията на Анкара. Съвършено очевидно е, че в случая Турция преследва скрити интереси. И в тази връзка съм огорчен от действията на САЩ. Раздразнението не е правилната реакция от страна на представител на Държавния департамент. Очевидно е, че той не общува с такъв тон с американската преса.

Кореспондентката на RT задава грамотни и важни въпроси. Като представител на външнополитическото ведомство, Кърби е длъжен да озвучи американската позиция, а той не го направи“, казва Малуф.

Явно Америка не знае какво да прави, не знае как да излезе от ситуацията, която сами създадоха. На тях им е все по-трудно да обясняват на обществеността за своите действия. Най-лесно е да се карат на журналистите… вероятно биха искали журналистите въобще да ги няма, както всъщност и е направил представителят на Пентагона Джон Кърби, който се скара и обижда руската журналистка на на RT Гаяне Чичакян.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.