Начало » Здраве

Д-р Емилова: Гладът лекува всичко

Публикувано от:  на септември 28, 2014 Няма коментари

Д-р Емилова: Гладът лекува всичко

Д-р Емилова: Гладът лекува всичко

Нека обяснят на кучето, защо не се храни, когато е болно, заяви диетоложката.

65-67 % от населението в България умира от сърдечно съдови заболявания. 30-35 % от онкологични заболявания. Всичко това е резултат от това, с което се храним, заяви диетологът д-р Стефка Петрова в предаването “Тази събота” по bTV. Д-р Людмила Емилова напълно се съгласи с това твърдение, но допълни, че за да са здрави, хората трябва и да са слаби.

Организмът се уморява, когато е пълен. Цялата му енергия отива в опити да изхвърли токсините. “Нека тези, които са против гладолечението, да обяснят на кучето кучето защо не се храни, когато е болно”, заяви Емилова.

Диетоложките обаче влязоха в спор за храненето на децата. “Не съм съгласна, че до обяд трябва да ядат плодове и чай. Ако едно дете не иска сутрин да яде, значи вечерта е яло късно и сутринта просто не е гладно. Другата причина е, че децата започват училище много рано. Отиват там, а още не са се събудили и в голямото междучасие, вече огладнели, се нахвърлят върху тестени закуски и бързи храни”, каза Петрова.

Д-р Емилова пък обясни, че храненето с плодове и зеленчуци сутрин, създава навици у децата за цял живот. “Добре е да има и животински храни, но натурални, а не пълни с химикали. Децата могат да се хранят с киноа, елда, просо – там има всички необходими аминокиселини”, каза Емилова.

Д-р Петрова се съгласи, че най-главният проблем е, че в училищата не искат да прилагат програма за здравословно хранене.

Източник: blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.