Начало » Новини

Крим деюре ще бъде част от Украйна, а де факто – част от Русия

Публикувано от:  на март 7, 2014Няма коментари

Крим деюре ще бъде част от Украйна, а де факто - част от РусияМисля, че светът няма да стигне до нова Студена война, да не говорим за гореща, заради Кримския полуостров или заради Украйна. Ще се водят преговори, но тайно, и те ще завършат с компромис – Крим ще получи по-широка автономия – деюре ще бъде част от Украйна, а де факто – част от Русия.

Истината е, че два клана на украинската олигархия се сбиха и доведоха до тази криза, каза проф. Димитров.

Това заяви в студиото на Нова телевизия историкът проф. Божидар Димитров в коментар на събитията в Украйна и Крим. След като разказа накратко историята на полуострова, той заяви категорично, че преначертаване на границите няма да има.

Русия влезе в световната икономика и ще загуби, ако й наложат ембарго. Русия, с тоталитарно управление или с полутоталитарно, все пак е част от пазарната икономика“, посочи той. Божидар Димитров посочи още каква би била загубата за нас – 2 млрд долара от туризма по Черноморието ни.

Историкът каза още: „Малка държава сме, да не се бутаме между шамарите“ и призова да се погрижим за българите в Украйна, които са над милион. „Има украински градове, в които българите са над 80%. Очакванията на нашите сънародници са да им даваме бързо и лесно гражданство, те искат да бъдат членове на ЕС и ние трябва да им дадем тази възможност. Голямата част от тях са с добро образование“, коментира историкът. Той напълно подкрепи визитата на външния министър Кристиан Вигенин в Украйна и я определи като навременна.

Източник: cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.