Начало » Новини, Финанси

Гриша Ганчев: Държавата е фалирала. На никой пари няма да давам

Публикувано от:  на април 27, 2013Един коментар

Гриша ГанчевДържавата е фалирала. Това призна пред Сашо Диков бизнесменът Гриша Ганчев. Като застанеш на булеварда и видиш, че се движат само леки автомобили, а няма товарни камиони, какво да кажеш, констатира в началото Ганчев. Той обърна внимание на демографския срив и на бомбата, заложена в пенсионната система и прогнозира, че след години държавата ще взима кредити, за да плаща пенсии. След 7-8 години максимум ще останат да работят само 700-800 000 и 5 милиона ще трябва да се хранят, посочи той.
Ганчев бе категоричен, че новото правителство, независимо кое е, трябва да търси много широка подкрепа.

Много е важно следващите във властта да стимулират производството да съживят икономиката, заяви Ганчев. Трябва точна и ясна програма и хора с капацитет, които да я приложат. По думите му българите сме направили невъзможното да унищожат толкова много предприятия. Бавно и славно ни превръщат в консуматори. Когато държавата не обръща внимание на контрабандата, нещата отиват на провал.

Държавата се е превърнала в Капълъ чарши, подчерта бизнесменът.

Колко пъти с Дянков, колко срещи, какви ли не писма, изреди Ганчев. Почнал да пише още от 2009 г., вкл. и до НАП. Писал и до вицепремиера Цветанов, и до министъра на земеделието. не сме писали само до Барозу и до Светия Синод. Никакво внимание, каза той. Всички му обяснявали: „Брюксел каза“.
Успяха за толкова кратко време да разбият българската захарна индустрия, ожали Ганчев. Схемата била много проста: „Тука имаш Европа, тука България. Стоката, като дойде от Европа, митницата не я проверява. После я чака фирма-майка, после се нареждат разни фирми и отива в големите вериги. Отиде ли там, данъчните отиват да проверят ДДС-то платено ли е и т.н., но оттам почват да обясняват, че са западни големи инвеститори, посланиците им лобират и мачът приключва“. Това не важало за бай Иван, който нямал посланик зад гърба си. Продължи ли още 3-4 години тая схема, край с българския бизнес, заключи Ганчев, който затворил своите заводи. Ще се мъчим другия месец да отваряме единия. Ама не говоря само за захарта, а за абсолютно всичко, продължи той и попита: На кой да се оплачем, кажи ми?
Според Ганчев основният въпрос сега е ще се прави ли бизнес, ще се откриват ли работни места или ще закриваме малкото, което е останало.

Той бе категоричен, че на никой няма да дава пари, защото на него никой не му е давал. Аз съм си изкарвам парите с много-много труд.

Знаех, че синът ми е невинен, подчерта той.

Ганчев призна, че при арестите покрай захарната афера при него са дойдоха двама господина и ми подхвърлиха, че могат да оправят нещата, но аз им казах, че нямам пари нито за съдии, нито за политици. Не съм ги и питал кой ги е изпратил. Само им казах, че са малки, за да говорят с мен.

Много отдавна съм решил да не правя зулуми с държавата.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Един отговор за “Гриша Ганчев: Държавата е фалирала. На никой пари няма да давам”

  1. Avatar Днес-24vkm says on: 24 август 2013 at 10:18

    a koi ni dokara do tuk?
    decata ni da si vzimat obrazovanieto za da hranqt malcinstvata- imeto ne mogat da si napi6at ama pomo6ti i telkove zimat- po 1000 lv davat na doktorqta da im pi6at telkovete- posle 5 godini po gryb- na na6 gryb, za kvo da si obrazovam deteto- da gi hrani li? a to da hodi golo i boso….na bylgariq -mangaliq

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.