Начало » Култура, Любопитно

Невроятен уличен талант на SPRAY PAINT ART-а

Публикувано от:  на април 28, 2013Няма коментари

SPRAY PAINT ARTSPRAY PAINT ART

Отмина времето, когато шаренето със спрей се наказваше като хулиганска проява. Рисуването със спрей навлиза все по-бързо и в България, а вече се предлага и като курс от  Академията за градски изкуства (Street Art Academy).

SPRAY PAINT ART е уникална форма на съвременно изкуство, при което основните инструменти са боя във флакони и всевъзможни подръчни материали. Обикновено се осъществява на улицата в големите метрополитни градове. Най-често се  рисуват сюрреалистични пейзажи от планети, комети, пирамиди, градове, природни сцени, както и прости едноцветни фонове или дори многоцветни фонове, където боята се наслоява  или прелива от един цвят към друг чрез поредица от различни нюанси (от всеки цвят).

А най-удивителното е уникалността! Не е възможно да бъдат създадени две напълно еднакви картини.

Не по-малко възхитителен е самият процес – гледаш и не разбираш как от хаотичното на пръв поглед смесване на цветовете се раждат нови светове.

Малко история за началото на този вид изкуство. Всичко започва от Мексико Сити в началото на 1980 г., Рубен “Садо” Фернандез започва да рисува със спрей пред студиото си, но скоро се  мести по улиците на La Zona Rosa (1982) и започва да привлича тълпи. Седейки в поза лотос, заобиколен от флаконите той създава човешки фигури и лица, както и природни пейзажи на хартия, картон или платно. Той не използвайте четка. Садо пише стихове, направени мозайки, и не изкуство в редица традиционни медийни изкуства, но стана най-известен с работата си със спрей. Важен аспект на това изкуство е музиката, която често придружава изпълнението. Това вдъхновява художника и е неразделна част от опита за зрителя. Садо слуша класическа музика и рок докато рисува.

Вижте един невероятен уличен талант и изкуството, наречено SPRAY PAINT ART!

 


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.