Начало » Любопитно

Ентусиасти сърфират при минусови температури в САЩ (видео)

Публикувано от:  на февруари 23, 2014Няма коментари

сърфистиСтара истина е, че за истинските любители на екстремните спортове, атмосферните условия никога не са пречка. Една група сърфисти от Минесота доказва, че нито студът, нито ледът могат да ги спрат да сърфират. Те нямат никакви притеснения, че дори термометрите замръзват и няма пясък. Тези ентусиасти са избрали – замръзналите води на Горното езеро в Северна Америка, предава Odditycentral.

 Групата сърфисти е забелязана да кара сърф по вълните на езерото през зимата, като буквално излизат от студената вода с ледени висулки по лицето.

 Пикът на сезона се смята да е от Януари до Март, а сърфистите явно обичат да карат точно в разгара на зимата и особено, ако има бури, което за тях означава – големи вълни.

 Мат Нелсън, сърфист от Минесота, споделя, че е започнал на кара сърф през зимата едва миналата пролет, но вече много му харесва. Горното езеро е най-дълбокото от петте Големи езера в Северна Америка. По тази причина то замръзва по-бавно, което е плюс за сърфистите.

 На феновете на зимното каране им се налага да носят черни костюми дебели 6мм, 7мм ботуши и 5мм ръкавици. Освен това трябва да покриват лицата си с огромно количество специален вазелин, за да се пазят от въздействието на студа.

 Дъските за сърф също са различни – по-дебели, по-широки от тези, които се използват в океана, защото сладководната вода не е толкова плътна, колкото морската.

 „Откачено е, защото дълбоко в главата си знаеш, че може да умреш, докато сърфираш в тези условия. Но ние живеем, за да сърфираме в Големите езера и това е нашата страст.“, споделя сърфист от групата.

 Източник: pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.