Начало » Любопитно, Новини

2-годишно дете чудо брои на 11 езика и решава задачи

Публикувано от:  на февруари 6, 2014Няма коментари

2-годишно дете чудо брои на 11 езика и решава задачиМалко момченце от Сливен смайва с дарбите си близки и познати на семейството си. Мартин е само на две години и половина, но познава цифрите и буквите. Може да брои до 10 на 11 различни езика – немски, френски, английски, иврит, японски, арабски… Решава задачи със събиране и изваждане, предаде Труд.

Марти вече срича и много обича приказките. Любима му е „Пепеляшка“, разказва я гладко и артистично. Има таланта на техничар – обича да сглобява и конструира.

Купили са му 5 инструмента – пиано, акордеон, китара, ксилофон и барабани. С помощта на близките си знае да свири и на петте. Пее с пълен глас „Зайченцето бяло“, както и модерната му версия със заглавие „Зайченцето черно“. В почивката между музикалните изпълнения може да издекламира „Аз съм българче“ без нито едно запъване. Радва се на цветни моливи, флумастери и всякакви подобни подаръци, защото изписва цели листи с цифри и букви.

„Забелязахме необичайните дарби на Мартин малко след като навърши 1 годинка. Започна да се развива много бързо!“, разказа майката Нивелина.

Близките са сигурни, че момченцето го чака голямо бъдеще. Семейството му би искало да стане лекар. Засега не ходи на детска градина. Вероятно и занапред ще е така.

„Всъщност записахме го на детска градина. Но го водихме много за кратко. След четвъртия ден ми каза: „Мамо, много ми е скучно в градината!“ и ние повече не го заведохме“, разказва с усмивка майката.

Източник: cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.