Начало » Любопитно

Красавица без крака разплака света

Публикувано от:  на януари 24, 2014Няма коментари

Настя БелковскаяКрасавица без крака разплака света. На 19 декември 2008 г. младата Настя Белковская претърпява жестока автомобилна злополука, която й коства не само месеци в кома, скъпо и болезното възстановяване, но и двете й крака. Невероятният кураж и вяра на красавицата я превърщат в герой за стотици хиляди, преживели същите кошмари.

 Настя закъсала с колата си на околовръстния път на Москва. Обадила се вкъщи, че ще закъснее, и зачакала помощ. Когато движението понамаляло, тя излязла от автомобила, за да постави светлоотразителния триъгълник. Тогава върху нея връхлетяло BMW със 120 км/ч.

 След инцидента шофьорът е пратен в затвора, а девойката тръгва по тежкия път на рехабилитацията.

 Лечението на Настя започва в Берлин, където тя изведнъж осъзнава, че я чака дълъг престой в болнично отделение, изработка на изкуствени крайници и обучение да ходи с тях.

 Няколко дни по-късно в стаята ѝ се появява известният немски фотограф Дирк Гелбрет, привлечен от публикация в местен вестник за „руската красавица без крака“. Той бил завладян от чара ѝ и ѝ предложил да направи фотосесия за лъскаво списание.

 Силата, която проявява Настя, вдъхновява много хора. Въпреки инцидента тя продължава да дарява щедро своята чаровна усмивка и да предава своята положителна нагласа към живота.

Източник: pik.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.