Начало » Любопитно

Ето революционната френска диета “Разтоварване”, пощурила света! Отслабването е завинаги!

Публикувано от:  на януари 11, 2014Няма коментари

Ето революционната френска диета "Разтоварване", пощурила света! Отслабването е завинаги!Искате да бъдете стройни, но имате воля да спазвате хранителни ограничения само един ден? Френски диетолози сбъднаха мечтата ви – да поддържате идеална линия, без да пазите диети и да гладувате. Това е революционната програма „Разтоварване”, която от няколко месеца набира все по-голяма популярност в Европа. Тя е много лесна за изпълнение, дава сравнително бързи резултати, а ефектът й е на практика вечен.

Специалистите са създали режим, в който трябва да ограничавате менюто си само един ден в седмицата. Според изследванията им това в повечето случаи е напълно достатъчно, за да свалята оптималните 2 килограма на месец и едновременно с това да поддържате новата си по-слаба фигура.

Диетата „Разтоварване” изисква да си изберете един разтоварващ ден всяка седмица и да само през него стриктно да спазвате препоръчителното меню. То се редува в две групи: „засищащи” и „гладни”.

Засищане за лакомниците

„Засищащите” разтоварващи дни са подходящи за тези, които искат да отслабнат, но са против рязката промяна в храненето или още не са избрали подходящата програма. Ефектът за намаляване на теглото се постига лесно и чувството за глад не е мъчително. Това разтоварване може да се прави 2-3 пъти седмично, най-вече преди празници. Количеството на приеманите калории за един ден е 700 до 1000. Много важно е да се приемат течности (слаб чай или вода) – не по-малко от 2 л всекидневно.

Вариант 1

Месо с пресни зеленчуци – месото (400 г) трябва да е добре сварено (телешко, говеждо, пуешко или пилешки гърди) без сол, като към него може да се добавят 800 г пресни зеленчуци без сол. Това количество се разпределя на 4-5 порции и се приема в зависимост от чувството за глад. Преди заспиване се изпива чаша айран.

Вариант 2

Морски продукти със задушени зеленчуци и гъби – дневната порция се състои от 500 г морски продукти (сварени или запечени без сол) и 800 г задушени зеленчуци (зеле, патладжан, тиквички, зелен фасул, домати, чушки, гъби). За постигането на максимален ефект от този списък трябва да се изберат 1-2 вида зеленчуци и 2-3 морски продукти. Пийте повече вода!

Вариант 3

Плодова салата – 1-2,5 кг различни плодове под формата на салата се подправят с 300 мл кисело мляко – най-добре с масленост до 1%. Полученото количество се разделя на 4 порции. Преди сън се изпива чаша айран.

Вариант 4

Плодове с извара – 800 г ягоди, малини, череши и 400 г обезмаслена извара се приемат на равни порции през деня. Може да се пие кафе, но не забравяйте за чая и водата, за да може изгарянето на мазнините да бъде максимално ефективно.

Строг режим за сваляне на повече килограми

„Гладните дни” са наречени така само условно. През тях всъщност може да се яде много, но продуктът трябва да бъде само един. По този начин храносмилателната система си почива от всекидневното натоварване. Изброените варианти предполагат приемането на 500-900 калории дневно. Тези дни могат да се правят веднъж седмично, препоръчително след продължителни празници и обилни трапези. Приемането на чай и вода (1-2,5 литра) е задължително.

Вариант 1

Диня – почистена от корите диня се разпределя на 5-6 порции. Колкото и да е сочен този плод, той не може да удовлетвори потребностите на организма от вода. Затова през този ден приемайте и минерална вода.

Вариант 2

Ябълки – 1,5 кг ябълки (сурови или печени). Печените могат да се приготвят и с извара, но без захар и да се посипят с канела.

Вариант 3

Банани – през деня могат да се изядат 6-7 банана. И отново не забравяйте за водата!

Вариант 4

Кисело-млечен продукт – изберете си 1,5 л кисело-млечен продукт с не повече от 1,5% масленост и го приемайте на малки глътки през целия ден.

Разтоварващите дни най-добре се провеждат, когато сте заети. Ако сте си у дома и планирате нещо подобно, бъдете готови за редица препятствия – липсата на достатъчно занимания обикновено навежда мисълта по-често на храната.

Не забравяйте – винаги при появата на силен глад през тези разтоварващи дни, изпийте чаша айрян или вода.

Източник: pik.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.