Начало » Новини

Патриархът пожела вяра, любов и търпение през 2014 година

Публикувано от:  на декември 31, 2013 Няма коментари

Патриархът пожела вяра, любов и търпение през 2014 година

Патриархът пожела вяра, любов и търпение през 2014 година

Патриарх Неофит пожела вяра, любов и търпение през 2014 г. в своето новогодишно приветствие.

Когато отправяме поглед към бъдещето, ние по човешки се надяваме следващата година да бъде по-лека, по-успешна и това е естествен стремеж на човека към блаженство и благополучие. За нас, вярващите хора, източникът на живота и щастието е в Бога и когато ни връхлетят несгоди, нещастия и недоимък, ние търсим сили да възкликнем като праведния Иов: “Господ даде, Господ и взе; (както беше угодно Господу, тъй и стана) да бъде благословено името Господне!”, се казва в приветствието на патриарха, разпространено от Светия синод на Българската православна църква.

„Отечески поздравявам с Новата 2014 г. всички чеда на родната ни Църква, намиращи се в пределите на нашата татковина и извън нея, и молитвено ви пожелавам Бог да ви обдари с физическо и духовно здраве, да ни посочи пътя, по който трябва да вървим, за да растем в благодат и познаване на нашия Господ и Спасител Иисус Христос”, се казва още в обръщението на Неофит.

„Божието благоволение и милост да бъдат с нас, с нашата страна и Църква и през настъпващата година! Нека се стремим към правда, благочестие, вяра, любов, търпение и кротост, да се подвизаваме с добрия подвиг на вярата и да се държим за вечния живот”, посочва патриархът.

На 1 януари патриарх Неофит ще отслужи света божествена литургия в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски”. Начало на богослужението е 10.00 часа.

След това ще бъде отслужен и традиционният Новогодишен молебен за благоденствието на българския народ през новата година.

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.