Начало » Култура

Васил Найденов: Унижаван съм от хора без музикално образование

Публикувано от:  на декември 30, 2013Няма коментари

Васил Найденов: Унижаван съм от хора без музикално образование

Васил Найденов: Унижаван съм от хора без музикално образование

Много хора, които не харесват българска музика, правят всичко възможно тя да се пуска колкото се може по-малко. Пътувайки човек с кола в Европа, по музиката разбира къде е. Само в България не е така. Това обясниха Богдана Карадочева и Васил Найденов в „Добро утро, България!“.

Изпълнителката на „Остаряваме бавно“ сподели, че 2013 г. е била година за равносметки – дали да продължи да записва песни или не, защото много хора се опитват да ги изместят с лакти и нокти.

„Има интерес към българската музика, но за съжаление медиите изобщо не отразяват това, което се случва на музикалния пазар, даже и в София. Има достатъчно кадърни и можещи хора – едни от най-големите класически музиканти и оперни певци са българи, но по медиите нищо не се говори за тях. Лансират се хора, които не заслужават“.

Защо на 63 години трябва да бъда унижаван, в собствената си държава, от хора, които нямат никакво музикално образование, назначени по системата 4-4-2, спейки с някакви шефове по трасето? Има страхотни млади творци и музиканти, но ако те не тръгнат да се продават тялом и духом, са абсолютно обречени.“ Това според Васил Найденов е чиста дискриминация към българската музика.

Великите музиканти обясниха, че няма такава държава, където творецът трябва да се пенсионира като стриптизьор, за да получи пенсия. Това е оскърбително, защото не всеки може да пее, докато умре. Не може хора като Емил Димитров, Боян Иванов и Борис Гуджунов да бъдат доведени до нищета, заявиха Богдана Карадочева и Васил Найденов.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.