Начало » Свят

Металотърсач разкрил жената-камикадзе във Волгоград, жертвите можело да са десетократно повече

Публикувано от:  на декември 29, 2013 Няма коментари

Металотърсач разкрил жената-камикадзе във Волгоград, жертвите можело да са десетократно повечеСред загиналите има и едно дете, бомбата била с 10 кг тротил.

Официалният представител на Следствения комитет на Русия (СКР) Владимир Маркин заяви, че жертвите на терористичния атентат на гарата във Волгоград са можели да бъдат десетократно повече. Жената-камикадзе, която е била опасана с експлозиви, била засечена от металотърсача на входа на зданието. “Около 13 часа пред металотърсача на входа на жп гарата се е взривила терористка-камикадзе. По всяка вероятност жената се е изнервила да не бъде разкрита. В това време към нея се е запътил и един от полицаите, охраняващи входа и тогава жената се е самовзривила, свидетелстват очевидци. Числото на жертвите е можело да бъде много повече, ако тя бе проникнала в салона за пътници. В този момент на гарата е имало много хора, тъй като са били отменени три влака. Сами можете да си представите колко жертви е можело да има”, коментира пред Lifenews.ru Владимир Маркин.

По разследването на тетористичния акт работят следоватеи от централата на СКР. Назначени са съответните експертизи, по които ще бъде установена самоличността на терористката и жертвите. До момента се съобщава категорично за 14 жертви и 27 ранени, сред които за съжаление има и дете. По-рано РИА Новости съобщи за 18 жертви.

Веорятно броят на загиналите ще нарасне, тъй като сред ранените има такива в критично състояние. Сред ранените има и 10-годишно дете, а сред загиналите – един полицай и няколко сътрудници на правоохранителните органи, съобщава агенцията.

Очевидец на трагедията разказва, че телата на ранените и жертвите били пръснати по пода на залата за пътници, както и по стълбите пред входа на сградата.

Разследващите ще търсят и връзка между днешния терористичен акт и този на 21 октомври, при който Наида Асиялова – жена-камикадзе, опасана с бомба, се взриви в автобус по линия 29 в града. Тогава загинаха шестима, а пострадаха 22 души.

По първоначални данни мощността на взрива на жп гарата във Волгоград е бил с мощност 10 кг тротилов еквивалент.

blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.