Начало » Новини

Нито преспи, нито кански студ на Коледа и Нова година

Публикувано от:  на декември 14, 2013 Няма коментари

Нито преспи, нито кански студ на Коледа и Нова годинаНито преспи, нито кански студ на Коледа и Нова година. Започва дълъг безоблачен и безвалежен период.

През следващите няколко седмици в България не се очакват резки промени във времето, които могат да доведат големи студове и силни снеговалежи, сочат различни специализирани метеопрогнози. Началото на този период е още днес със слънчевата събота.

Над страната в събота ще преобладава слънчево и почти тихо време. Временни увеличения на облачността ще има над източните райони, а преди обяд над Софийското поле ще е с ниска слоеста облачност. Максимални температури между 5° и 10°, в София – около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Почти тихо. Максимални температури на въздуха: 5°-7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по-високите части – умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°, гласи прогнозата на НИМХ – БАН.

Днешната събота поставя началото на сравнително дълъг период, през който ще преобладава предимно слънчево и безвалежно време. Няма да има нито апокалиптични студове, нито преспи до кръста, за каквито си чешат езиците някои сайтове. Температурите ще са без резки колебания в диапазона от минус 3-4 до плюс 6-7 градуса.

Според десетдневната прогноза на Синоптик.бг., от днес до 23 декември, понеделник, няма да има нито един ден с валежи, а особено слънчеви ще са вторник и сряда идната седмица. Максималните температури ще са до 7 градуса, минималните – 2-3.

Двуседмичната прогноза на hmn.ru сочи, че първите евентуални превалявания може да се очакват едва след отминаването на Коледа, на на 27 декември. Тогава и минималните температури ще се повишат над нулата под влиянието на вятър от юозапад.

Месечната прогноза на accuweather.com сочи, че след ръмежа на 27-и декември ще има слънчева неделя. Понеделник, 29 декември може да е мокър с максимални температури в София плюс 8 градуса, а на места и повече.

На 30 декември ще е предимно слънчево. В последния ден на годината ще се заоблачи и минималните температури може да паднат до минус 4 градуса. Смесени краткотрайни валежи от дъжд и сняг се очакват на 1 януари. На 2,3 и 4 януари валежи не се очакват, постепенно ще се прояснява, минималните температури може да паднат до минус 6 градуса.

blitz.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.