Начало » Любопитно

Има животни с по-висш интелект от човешкия

Публикувано от:  на декември 13, 2013 Няма коментари

Има животни с по-висш интелект от човешкия

Има животни с по-висш интелект от човешкия

Според еволюционни биолози някои животни са много по-умни от нас, но техните способности са останали неразбрани от хората.

Според учените в животинското царство е пълно с животни, които имат по-голям умствен капацитет от нас – от врани до коали.

Пример за това е гибонът, който умее да издава различни звучи с различни значения. Специалният метод на коалата за маркиране на територия. Способността на домашните любимци да контролират хората. Това е само една малка част от многото примери на биолозите, подкрепящи твърдението им.

В продължение на хилядолетия всички хора не спряха да повтарят колко по-висш и изключителен е човекът от животните, каза д-р Артър Саниотис, гостуващ научен сътрудник в медицинския колеж към Университета в Аделейд, цитиран от Daily Mail. Въпреки тези неистови твърдения науката ни показва, че животните могат да имат по-добри когнитивни способности от хората. Убеждението, че имаме по-висш интелект ни връща към Селскостопанската революция преди около 10,000 години, когато хората са открили, че могат да произвеждат зърнени култури и да опитомяват животни, добави още докторът.

Фактът, че ние не разбираме животните и те не разбират нас не означава, че сме поставени на различни нива по интелигентност. И ние, и животните разполагаме с интелект, но те просто са различни по вид, допълни от своя страна професор Мачей Хенебърг. Вземете за пример един чужденец, който не разбира нашия език, а комуникира с жестове и странни, развалени думи. Ние ще останем с впечатление, че той не е много умен, но това съвсем не е така, добави още тя.

cross.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.