Начало » Новини

Номерът на Бареков с Украйна не мина

Публикувано от:  на декември 3, 20132 коментара

Номерът на Бареков с Украйна не мина

Номерът на Бареков с Украйна не мина

Украинската опозиционна партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформи) на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разграничи от изявленията на българския политик Николай Бареков, че от движението „България без цензура“ смятат да изпратят доброволци в подкрепа на украинските протести и по-специално на партията на Кличко УДАР.

„Ние считаме за наш политически двойник в Украйна прозападната, демократична и центристка формация на Виталий Кличко УДАР и обмисляме действия в нейна подкрепа“, заявиха от „България без цензура“ вчера.

„Независимо от някои съобщения в български медии, нито Виталий Кличко, нито партията УДАР имат каквито и да е връзки с политическото формирование „България без цензура“ на Николай Бареков. При никакви обстоятелства нито УДАР, нито Виталий Кличко не са обсъждали или планирали предприемането на общи действия с организацията на г-н Бареков“, се казва в официално изявление на украинската опозиционна партия.

Изявлението е в контекста на благодарността на Кличко „към българските политически структури в Европейската народна партия, които подкрепиха гражданския протест и европейското бъдеще на Украйна“.

cross.bg


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

2 коментара за “Номерът на Бареков с Украйна не мина”

  1. Avatar БориславРосица says on: 3 декември 2013 at 19:08

    Това изявление се подмята из новинарските сайтове, но никой не го е видял в оригинал. Никъде не я прочетох тази новина като официално изявление на Кличко, където да говори от свое име и от името на УДАР. Струва ми се, че в България, някой, който не харесва Бареков я пусна някъде и сега се препредава като на развален телефон. Създават се излишни интриги и напрежение. Нищо лошо няма Бареков да е подкрепил протестите в Украйна, но на някой тук много му се иска Кличко да го е отрязал. Каква ще е логиката на Кличко?

  2. Avatar БориславДжиджи says on: 3 декември 2013 at 19:57

    Кличко бил казал. Ама къде? За позицията на Бареков се цитира декларация. А за Кличко откъде е взето изявлението?

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.