Начало » Новини

Чужденци се заселиха в станция на метрото

Публикувано от:  на ноември 19, 2013Няма коментари

метростанция „Европейски съюз”

Бездомни чужденци се заселили на станция „Сердика“. Това съобщава директорът на столичния метрополитен Стоян Братоев. Самонастанилите се „гости“ заели подлеза към станцията, но скоро били разгонени от полицията.Пред “Телеграф“ Братоев сравнява поддръжката на метрото с втора по степен на сложност след тази на атомната централа. „При нас има шест специализирани служби и всяка има специфичен предмет на дейност. 1400 души работят в метрото“, пояснява директорът.

На въпрос защо няма кошчета за смет на станциите, той отговаря, че това е свързано с мерките за сигурност. По разпореждане на полицията те са били демонтирани и такива са останали само във вестибюлите.

Братоев пояснява, че разширението на метрото върви по план. Четири метростанции ще бъдат изградени в отсечката към летището и те, заедно с линията към Бизнес парка ще бъдат пуснати през май месец 2015 г.

Удължението на метрото от станция „Джеймс Баучър“ към Околовръстното вероятно ще бъде започнато в края на тази година и завършено през есента на 2015 г. Третият лъч на метрото трябва да бъде завършен през 2018 г. Той ще бъде разделен на три части. Две от тях ще бъдат надземни в периферията (едната н квартал „Левски“ по бул. „Владимир Вазов“, а другата в района на „Овча купел“). А от „Красно село“ до Театър „Зад канала“ ще бъде подземен участък.

© blitz.bg

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

=====


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2013 - 2018. Новините в Днес-24. Всички права запазени.
Забранено е публикуването на статии от сайта dnes-24.com в други медии.